Supa de cocos

Beneficiile uleiului de cocos

June 24th, 2016 Posted by Uncategorized No Comment yet
Pentru ca traim intr-o lume care se misca repede, prea repede ca noi sa putem tine pasul, oamenii cauta solutii rapide si eficiente la probleme cu radacini prea adanci.

Astfel s-a ajuns la concluzia, trasa de multi consumatori, ca principala utilizare a uleiului de cocos este scaderea grasimii din zona abdomenului. Sigur, aceasta este una din proprietatile importante alte untului de cocos, dar ea poate fi listata alaturi de numeroase alte utilizari alte acestui aliment.
Exista foarte multe detalii stiintifice care explica beneficiile uleiului de cocos si care pot fi gasite la un click distanta, noi doar incercam sa va deschidem apetitul pentru cunoastere in acest sens cu elemente pe intelesul tuturor.
Asadar, ceea ce face din untul de cocos unul dintre cele mai utile si sanatoase produse este faptul ca se asimileaza foarte repede in organism si se transforma in energie, pe de o parte, si pe de alta,  are o concentratie foarte ridicata de acizi grasi saturati ce provoaca multiple reactii pozitive.In scop medicinal, alimentul in discutie are numeroase intrebuintari. Acizii grasi ce intra in componenta uleiului de cocos pot avea efecte terapeutice asupra tulburarilor cerebrale, cum ar fi epilepsia sau Alzheimerul. Pe de alta parte, acest tip de ulei scade colesterolul si stimuleaza sistemul imunitar. Totodata, regleaza metabolismul si digestia. Sigur, pentru toate aceste situatii, uleiul de cocos trebuie consumat, fie gol, fie in salate sau intins pe paine. De asemenea, poate fi gatit sau incorporat in prajituri. Daca tot am intrat usor in domeniul culinar, aici este important de stiut ca temperatura de fierbere a uleiului de cocos este 180 de grade, putand substitui cu succes la gatit si la prajit untul, margarina si alte uleiuri sau grasimi. Poate fi de asemenea adaugat in shakeurile proteice pentru ca ajuta la cresterea absorbtiei de proteine, vitamine si nutrienti.  Utilizarile in ceea ce priveste cosmetica sunt si ele foarte numeroase. Putem repede trece in revista urmatoarele: spala foarte bine fata, putand fi folosit ca demachiant; este bun pentru catifelarea pielii atat pentru adulti, cat si pentru bebelusi, trateaza vergeturile in asociere cu masaj pe zona afectata, este un bun calmant pentru pielea arsa de soare, este un bun balsam de par, calmeaza mancarimile cauzate de muscaturile de insecte si poate fi folosit ca balsam de buze.
Tuturor celor enumerate mai sus le mai pot fi adaugate numeroase utilizari, dar ne limitam la atat, urmand ca voi sa testati beneficiile.
Si pentru ca vorbim de beneficii, va invitam la Restaurantul Barca unde puteți degusta rețetele sănătoase si delicioase ce au la baza uleiul de cocos: supa de cocos, tagliatelle cu lapte de cocos, Rulada barca  si multe altele…. Va asteptam cu drag!
 

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.This is a required field!

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>